Како да купите биткоин со готовина?

Зошто воопшто да купувате Биткоин со пари? Па, тоа е приватно и обично брзо, и еден од најлесните начини да се добие биткоин. Ако сакате да продадете Биткоин за пари, следењето на овој водич ќе ви помогне.

Наоѓањето на начини како да се купи Биткоин со пари не мора да биде тешко. Некои опции можеби не се достапни насекаде: на пример, BitQuick и Wall of Coins не се достапни во целиот свет. Сепак, LocalBitcoins може да се пристапи од било каде. Тука е можно е да купите Биткоин со готовина, преку  in-person готовинска трговија или со готовински депозит.

Како да продадете Биткоин со готовина е прашање со веќе даден одговор: со наведување на износот што сакате да го продаде на веб-страница како што е LocalBitcoins и наоѓање на некој заинтересиран за преземање на монетите од вашите раце.

Специјалните банкомати се друга опција за размена на Биткоин со готовина. Сепак, тие не се достапни насекаде, а и наплаќаат 5-10% такса – но тоа е она што луѓето се подготвени да платат за купување на Биткоини приватно и без верификација. Можете да го најдете најблискиот биткоин банкомат на веб-сајтови како coinatmradar.com.

Купувањето на биткоините лично нуди поголема анонимност, но пред да направите зделка со продавачот, проверете дали тој/таа е безбеден/а, прочитајте ги коментарите и повратните информации од претходните клиенти.

Leave a comment