Истанбул е избран за најголемата блокчејн и крипто конференција во регионот

Најпрофитабилната блокчејн и криптовалутна конференција во регионот, со најдобрите имиња од оваа област на меѓународната сцена, ќе се одржи на 20-ти февруари 2019-та година во Истанбул, Турција.

Инвеститорите кои се занимаваат со блокчејн и криптовалути, инженери и професионалци од Турција, Европа, Средниот Исток и Централна Азија ќе присуствуваат на меѓународниот “Blockchain Economy Istanbul Summit”. Инвеститорот и милијардер Тим ДРАПЕР, аналитичарот од Вол Стрит Том ЛИ, претседател на Слободна Република Либерленд Вит ЈЕДЛИЧКА, коосновачот на IOTA Сергеј Попов, Малтешкиот блокчејн консултант Кал ЕВАНС, се наоѓаат на листата на главни говорници на конференцијата.

Присутните на конференцијата ќе ги слушнат најдобрите експерти во областа за најголемата технолошка и финансиска револуција на 21-от век, ќе ги проценат можностите за инвестирање и ќе имаат солидно разбирање за блокчејниот сектор.

Повеќе од 5.000 учесници од 20 земји ќе присуствуваат на конференцијата и повеќе од 10.000 луѓе ќе гледаат во живо. Инвеститорите, претприемачите и професионалците ќе се здружат за да разговараат за актуелниот пазар на криптовалути и за иднината на блокчејн технологијата.

ГЛАВНИТЕ ТЕМИ НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА:
  • Иднината на плаќањата со криптовалути: Зошто тековните банкарски решенија не успеваат
  • Панел дискусија: дали државите ќе им објават мир на криптовалутите и блокчејн или ќе се борат против нив?
  • Редефинирање на човечката вредност: нова епоха на индивидуализирана економија
  • Луѓе наспроти моќ: Префрлајќи се од централизацијата
  • Биткоин и другите криптовалути: Кој е следниот чекор на инвеститорите?
  • Разбирање на економските кризи: Економски систем базиран на блокчејн

———————————————————————————————————————————————————————–

“Blockchain Economy Istanbul Summit”

Место: Конгресен центар Haliç, Истанбул

Датум: 20-ти февруари 2019-та година

Веб-сајт: https://www.blockchaineconomy.istanbul/EN/

Leave a comment