Зошто Биткоин е подобaр од altcoins (видео)

Девелоперот на Bitcoin Core, Џими Сонг објаснува зошто смета дека Биткоин е подобар отколку altcoins. “Тоа навистина се сведува на децентрализацијата”, изјави тој, додавајќи дека Биткоин нема една точка на неуспех. Исто така, тој зборува за сигурноста, издржливоста и препознатливоста на најпопуларната криптовалута.
Во секој случај, само времето ќе покаже дали е во право.

Leave a comment