Животот е тежок за крипто корисниците кои не зборуваат англиски, но може да стане полесно

Крипто пазарите периодов потсетуваа на возења на ролеркостер, при што цената на Биткоин неодамна се намали на најниско ниво од октомври 2018-та година.

Но, и покрај несреќата и мракот, ентузијазмот и оптимизмот во врска со потенцијалот на криптовалутите остануваат – толку многу, што еден експерт предвидува дека биткоинот ќе се врати на 15.000 долари до крајот на годината.

Едно нешто што стоеше на патот на растот на крипто како доминантна светска сила е тоа како се бореше да ги надмине културните и јазичните бариери во одредени земји.

Според Biztranex, крипто-платформа за тргување, ова е случај во Виетнам – каде што се вели дека нивоата на иновации во блокчејната технологија се “неспоредливи со реалниот капацитет на Виетнамскиот пазар”.

Компанијата вели дека Виетнам е нов пазар за Биткоин во југоисточна Азија и планира да го искористи ова со нудење на иновативна берза која обезбедува првокласни аналитички алатки и врвна безбедност, со KYC протокол од 4 чекори кој ги штити инвеститорите.

Оптимизиран за трговците во Виетнам за да ги задоволи побарувањата на пазарот, Biztranex нуди најсовремени алатки, вклучувајќи ChartIQ, напреден систем за таргетирање на HTML5 кој обезбедува “крајна контрола и брзо разбирање” за трговците кои сакаат да имаат предност на пазарот.

Ширење на крипто хоризонтите

Осбен што е берза со амбиции на глобално ниво, Biztranex вели дека сака да се истакне од толпата преку прилагодување на својата услуга кон оние што говорат Виетнамски – овозможувајќи им пристап до техничка поддршка и финансиски услуги на јазик што го разбираат. Нагласувајќи ги амбициите на платформата да се прошири на меѓународно ниво, достапни се и низа други јазици – меѓу нив се руски, англиски, португалски, кинески, турски и корејски.

Компанијата тврди дека нуди “најликвидна книга за нарачки во светот” – место каде Биткоин, Ethereum, Ripple, Litecoin, EOS и други дигитални средства може да се разменуваат. Biztranex вели дека исто така ги вреднува сугестиите од својата заедница и е подготвена да наброи нови средства ако добие “значителна поддршка” од корисниците.

Освен карактеристиките што експертските корисници на криптото ги очекуваат од една берза, како што се cold storage и инвестициските фондови, платформата создаде она што го опишува како “социјална мрежа за ICOs”. Овде, секое ICO што се случува на Biztranex му се дава сопствен профил кој им овозможува на заедницата да добиваат директни апдејти и да стапат во контакт со стартапи ако имаат прашања.

Екосистемот исто така е насочен кон помагање на неискусните корисници да станат поискусни во крипто-тргување, овозможувајќи им “да имаат корист од експертизата и базата на знаење на искусни практичари на пазарот”. За сиромашните корисници кои имаат добро разбирање за криптовалути, но немаат време за истражување на пазарот, алатка за авто-трговија ќе им овозможи автоматски да ги имитираат најдобрите трговци кои се оценети врз основа на нивните претходни перформанси.

Објаснувајќи ги мотивите во својот блог пост, тимот на Biztranex напиша: “На светот му треба берза од новата генерација која е иновативна, брза и лесна за употреба и разбирање”.

Компанијата има мултиплатформски менталитет и сака нејзината берза да биде достапна на секој екран. Со текот на времето, Biztranex вели дека корисниците ќе можат да преземаат оптимизирани верзии на нивниот софтвер за Mac и Windows компјутери, како и на iOS и Android смартфони.

Бројни случаи на употреба

Покрај својата берза, Biztranex создава пакет комплементарни услуги – што им олеснуваат на корисниците да ги трошат своите крипто, и трговците полесно да ја прифатат.

Една од нив е B9Pay, платежен портал кој им овозможува на трговците да ги добијат своите средства во крипто и “и да трошат директно таму каде што заработуваат”. Ова ќе биде придружено со “високо сигурен, мултивалутен” B9Wallet. Преку B9Shop, бизнисите, исто така, ќе можат да ги поддржат криптоплаќањата на своите веб-страници.

Iztranex беше лансирана во Виетнам уште во август, а платформата вели дека има развиено бизнис план – заедно со инвестициите во технологијата – да му помогне на пазарот во земјата да напредува и да ја зацврсти својата позиција како еден од водечките крипто играчи на меѓународната сцена.

Гледајќи кон иднината, тимот го постави својот поглед за изградба на голем бренд – поставување на цел да стане еден од најдобрите 10 крипто трговски платформи во светот во рок од една година.

Leave a comment