Едвард Сноуден за приватностa и биткоинот (видео)

Во ова видео, снимено на Биткоин 2019 конференцијата во јуни, Едвард Сноуден, поранешен вработен во Централната разузнавачка агенција и подизведувачот на Агенцијата за национална безбедност, кој се претвори во кодош, зборува за важноста на приватноста и тешкотијата да се постигне сето тоа.

“Недостатокот на приватноста е егзистенцијална закана за Биткоин. Тој е единствената заштита која ја имаат корисниците од политичките промени”, според Сноуден.

Leave a comment