Директорот на Coinbase Брајан Армстронг: за 5 години 1 милијарда луѓе ќе бидат влучени во крипто екосистемите

Извршниот директор на платформата за крипто-размена Coinbase, Брајан Армстронг, предвидува дека бројот на луѓето во крипто-екосистемите ќе порасне од сегашните 40 милиони на 1 милијарда во наредните пет години, објави TechCrunch на 7-ми септември.

Во интервју за TechCrunch, Армстронг предвидува дека крипто-екосистемот и вкупниот број на дигитални валути значително ќе растат, припишувајќи го растот на комерцијалните организации кои развиваат сопствени токени. Токените, наводно, ќе функционираат заедно со капиталот како алтернативен инвестициски систем. Армстронг објасни:

“Ова има смисла затоа што секоја компанија што има cap table треба да има свој знак. Секој проект со отворен код, секоја добротворна организација, потенцијално секој фонд или овие нови видови на децентрализирани организации [и] апликации, сите ќе имаат свои белези.”

Решавајќи го прашањето за регулациите како едни од клучните фактори за спроведување на неговата визија, Армстронг го нарече тоа “големо отворено прашање” и истакна дека останува да се види дали мнозинството токени ќе бидат признати како хартии од вредност. Тој изјави дека Coinbase “чувствува дека значителен дел од овие токени ќе бидат хартии од вредност.”

Армстронг додаде дека Coinbase може да биде домаќин на стотици токени низ годините и потенцијално “милиони” во иднина.

Со цел да стане целосно регулиран брокерски-дилер и “да понуди услуги во иднина кои вклучуваат крипто-тргување со хартии од вредност, маргина и over-the-counter тргување”, Coinbase го стекнува брокерскиот дилер Keystone Capital Corp., покрај Venovate Marketplace, Inc. и Digital Wealth LLC. Стекнувањето би можело да помогне на компанијата понатаму да се прошири во некрипто финансиски производи.

Вчера, Coinbase објави дека ќе започне тргување со уште четири криптовалути за британската фунта (GBP). Британските купувачи сега ќе можат да тргуваат со алтернативите Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Litecoin (LTC) и Bitcoin Cash (BCH) во Велика Британија, покрај постоечкиот Биткоин (BTC).

Leave a comment