Дали фармањето е премногу комплексно и страшно? Еве како да го направите само со еден клик

Освен ако не сте хардкор крипто ентузијаст со интензивно техничко знаење, многу е малку веројатно дека ќе знаете од каде да започнете кога станува збор за фармањето.

Тимот зад WinMiner, со историја од над 1 милијарда инсталирања, вети дека ќе го смени сето ова. Главниот извршен директор и коосновач Ариел Јарницки, поранешен генерален менаџер на пионерскиот инстант месинџер ICQ, и коосновачот Идан Фајгенбаум, креатор на еден од најпопуларните менаџери за преземање, Download Accelerator, ја водат оваа иницијатива.

Тие велат дека нивниот “game changing” производ лесно му овозможува на секој со компјутер да ја претвори резервната моќ во приход и дека над 190.000 корисници од целиот свет веќе го прават тоа.

WinMiner велат дека не е изненадување тоа што фармањето е “неограничена активност” за повеќето. Белата книга на WinMiner вели дека “разбирањето на концептите на крипто пари, како да ги фармате, како да тргувате со нив, како и безбедно да се задржат, е премногу технолошки сложено, па дури и страшно”.

Тие измислија платформа со еден клик, која им овозможува на корисниците да ги исфармаат најпрофитабилните монети во секое време (од список од над 40 монети) “без потреба од претходно познавање на крипто просторот”. WinMiner верува дека ова ќе биде катализатор за успешно усвојување од пошироката публика.

Според компанијата, она што го поставува WinMiner покрај повеќето дизајнирани продажни проекти е тоа што тој е жив и работен производ со многу корисници, неговата едноставност за користење, широк избор на исплати и паметниот оптимизиран алгоритам за мулти-монети. WinMiner соопшти дека потпишале тест-договор со компанија за безбедност за јавно тргување , со стотици милиони активни корисници на платформата за навигација во крипто.

Токенот на WinMiner ќе биде првата продажба на токени на AION мрежата.

Едноставност и блискост

Тимот зад WinMiner вели дека едноставноста и блискоста се две клучни состојки кои се од витално значење за нивната платформа да се здобие со масовна привлечност. Ова е причината зошто нејзиниот софтвер е лесно да се инсталира и да се користи, осигурувајќи се дека секој почетник може брзо да разбере што прави и постигнува нивната резервна компјутерска моќ. Приходите се во американски долари и “на тој начин не се флуктуираат со променливите движења на крипто цените”.

Исплатата исто така е дизајнирана да биде јасна. Како и да може да се плаќа преку крипто или американски долар, корисниците можат да ја добијат својата заработка во форма на Амазон, iTunes и Steam подароци. Минималниот баланс со која започнуваат исплатите е моментално поставен на 5$.

WinMiner тврди дека отворањето на вратата за поголем број фармачи ќе го децентрализира фармањето на монетите кои ги поддржува платформата, правејќи ги блокчејн мрежите на овие монети постабилни и безбедни.

Компанијата верува дека е во состојба да прими поширока публика, откако ќе ги издржи високите и ниски нивоа на предизвикувачката година за крипто светот – да ги надминат “предавничките” пазарни услови, како и порастот и скалирањето на проблемите за да дојдат онаму каде што се денес.

Низа подесувања

Иако на WinMiner му треба 1 клик за да проработи, неговите основачи спакуваа во него широк спектар на начини за корисниците да го прилагодат своето искуство. Стандардно, софтверот се активира секогаш кога компјутерот оди во режим на мирување – осигурувајќи се дека сопствениците ги добиваат своите целосни компјутерски ресурси кога им се потребни. Другите режими им овозможуваат на корисниците рачно да ја менуваат и исклучуваат програмата кога им одговара. Напреден режим на фармање е исто така предвиден за професионални фармачи.

Дополнително, корисниците можат да одлучат дали сакаат да одберат кои монети да бидат фармани, или да дозволи паметен алгоритам на WinMiner да ја донесе оваа одлука за нив. Функцијата “критериуми за промена на монети” им овозможува на корисниците да го одредат прагот за промена во повеќе профитабилна монета.

Предпродажбите на WinMiner токените, кои се јадрото на екосистемот на WinMiner, се одвиваат до 31 декември 2018-та година. Фондот Bicameral Ventures беше првиот што придонесе со учество од 1 милион долари. Во втората фаза, луѓето ќе можат да учествуваат во продажбата на токени со користење на платформата – и ставање на нивните приходи од фармањето, во купување на WinMiner токените со бонус од 40 отсто. Се надеваме дека ова ќе им овозможи на луѓето да учествуваат во настанот, без да мора да внесуваат свои пари во равенката. Третата и последна фаза ќе биде јавна продажба.

Leave a comment