Винклвос, приказната за Биткоин близнаците (видео)

Тие станаа познати како привилегиран пар спортисти на Харвард кои веруваа дека Марк Цукерберг ја украл нивната идеја за Facebook. Сега, претприемачите Камерон и Тајлер Винклвос го префрлија фокусот на јавноста кон нив од социјалните медиуми во криптовалути, станувајќи меѓу првите биткоин милијардери и лансирајќи мобилна апликација за размена на дигитални валути наречена Gemini. Главниот уредник на магазинот Wired Magazine, Никола Томпсон, разговара со близнаците Винклвос и со Бен Мезрих, автор на “Биткоин милијардери: вистинска приказна за гениј, предавство и откуп”.

Leave a comment