Винклвос близнаците веруваат дека stablecoins и токенизираните хартии од вредност се иднината на крипто иновациите

Тајлер и Камерон Винклвос, Биткоин bulls и основачи на платформата за тргување со криптовалути наречена Gemini, изјавија дека stablecoins и токенизираните хартии од вредност ќе донесат светла иднина за дигиталните валути. Близнаците ги направија своите забелешки за време на интервјуто за крипто-ориентираниот весник на Fortune, The Ledger, на 14-ти јануари.

Медиумскиот простор за близнаците е како дел од притисок за покривање на нивната неодамнешна рекламна кампања, што предизвика некои контроверзии во крипто сферата поради обидот да го сменат имиџот на крипто, со акцент на силната регулатива и усогласените пазарни практики.

Камерон Винклвос го раководеше разговорот надвор од регулаторните прашања и кон она што тој изјави дека близнаците го сметаат за важен нов развој за дигиталните средства: stablecoins и токенизирани хартии од вредност.

Забележувајќи дека голем дел од фокусот и работата на близнаците до сега се врти околу виртуелни артикли како што е Биткоин, тој изјави дека огромна нова употреба за крипто ќе бидат виртуелните токени за сигурност поддржани од реални средства:

“Манијата околу ICO од 2017-та година – ние го гледаме тоа како Pets.com на светскиот пазар на хартии од вредност. Тие беа нерегистрирани и тоа беше хаос кој траеше околу шест месеци. Мислам дека следниот бран ќе ја види вистинската иновација, и навистина интересни средства кои стануваат токенизирани – како недвижен имот, како згради кои во моментов не се тргуваат на навистина liquid начин. Тоа е возбудливо”.

Тајлер се обиде да истакне дека stablecoins со врзани со американските долари – кои се дизајнирани да искусат помалку променливост на цените од non-fiat колатералните крипто-средства – би можело да се користат за издавање дивиденди во потенцијалниот сектор за хартии од вредност. Камерон понатаму истакна дека со најмалку 60 отсто од 100-те сметки што сега се чуваат во странство, доларите на блокчејн се подготвени значително да го преструктуираат глобалниот девизен пазар.

Како што е соопштено, близнаците ја претставија својата сопствена stablecoin Gemini dollar (GUSD), одобренa од Њујоршкиот регулатор, поддржана со долар, во септември минатата година.

Близнаците го изнесоа аргументот дека помалку нестабилните крипто-имоти се подобро прилагодени за употреба во малопродажните исплати отколку монетите како што е Биткоин – иронично мислејќи на познатата пица која беше купена со 50.000 BTC во 2010-та година – преземање кое денес ќе чини околу 35,8 милиони долари, со оглед на вредноста на Биткоин од прес-време.

Биткоин подобро се смета за супериорна и дигитална форма на злато, тврдат тие, при што Камерон смета дека “единственото нешто што златото го има над Биткоин е стартната предност од 3.000 години”.

Leave a comment