“Брзи трансфери на пари со мали трошоци”: Новата платформа ги предизвика своите подобри познати ривали

Платформата за дигитални пари ги предизвикува ривалите, нудејќи инстант трансфери од поголем број криптовалути, fiat валути и стоки – со амбиција за намалување на навидум бесконечните трошоци и такси со кои се соочуваат клиентите.

Според Uphold, бесплатно е да отворите акаунт на оваа платформа и да префрлите средства од банкарски сметки – и тоа по ниски трошоци и никакви ограничувања во врска со испраќањето или примањето пари (ако е истата валута) на други членови на Uphold, без разлика дали тие се на соседната улица или од другата страна на светот. Овој формат е особено корисен кога станува збор за парични дознаки, каде што многу странци се соочуваат со астрономски трошоци додека праќаат пари на своите најблиски илјадници километри подалеку, додава компанијата.

Со цел да се биде транспарентен, Uphold многу јасно посочи каков е моделот на цените. Мали провизии се применуваат кога сметката се финансира со користење дебитна картичка или кредитна картичка, ако некој член ги конвертира средствата во друга валута или ако сакаат целосно да ги префрлат средствата од својата платформа.

Низа на функции

Опсегот на fiat валути на Uphold е обемен. Платформата може да поддржува конверзии со 23 fiat валути. Исто така, поддржува осум криптовалути и четири стоки, што значи дека можете да се префрлите од Новозеландски долари до Litecoin до злато со “исклучителна леснотија.” Во споредба со другите платформи, компанијата вели дека им помага на корисниците да тргуваат во повеќе од 1.000 трговски парови по беспрекорно – и им дава слобода да останат во контрола на своите пари.

Овој “инклузивен и глобален” пристап се чини дека има исплатено дивиденди за компанијата, бидејќи сега има “речиси еден милион членови од повеќе од 174 земји”. Според веб-страницата на Uphold, брендот сега se засилуваso  повеќе од 4 милијарди долари во трансакции со дигитални пари – знак за напредокот и растот што го има брендот, откако беше лансиран во 2013-та година.

Со цел да ги заштити своите корисници од масовни флуктуации во вредноста на крипто, платформата исто така нуди и заштита од нестабилност. Ова значи дека тие автоматски можат да примаат средства во нивниот префериран fiat wallet без да мора да се грижат за правење брзи конверзии и да спречат промена на вредноста при конвертирање на валутата.

Транспарентност и безбедност

Uphold става акцент на овозможување на корисниците да видат како услугата ракува со нивните пари, како и обезбедувањето детали за мерките за енкрипција и ревизија што ги презема, тие објавуваат страница за транспарентност со детална информација за тековниот обем на трансакција во реално време, бројот на трансакции со кои раководи, долговите и бројот на резервни средства. Тие се поделени во три групи: валути достапни за банкарски трансфери; валути достапни за одржување, размена или испраќање до некој во светот, како и криптовалути кои може да се праќаат или примаат.

Како и привлекувањето на поединци, Uphold работи и на привлекување големи и мали бизниси кои бараат сигурен и лесен начин за примање на моментални, сигурни меѓународни плаќања. Исто како што се обидува да ги намали надоместоците за оние кои испраќаат дознаки преку границите, платформата нуди начини на компаниите да ги префрлат средствата на меѓународните добавувачи и членови на персоналот без одложувања и високи такси. Ова исто така може да има корист за потенцијалните клиенти на бизнисот, на кои им се претставени поголеми можности за плаќање со пониски дополнителни трошоци.

Leave a comment