Блокчејн платформа за машинско учење ќе им помогне на бизнисите да го предвидат однесувањето на потрошувачите

Една компанија вели дека ја создала првата децентрализирана блокчејн платформа за машинско учење, која ќе им помогне на организациите од сите големини можност за откривање на нови модели во нивните податоци, предвидување кога ќе се направат продажби и ќе се зголемат цените преу кликање од потрошувачите.

Според GNY, нејзината главна мотивација кога беше основана во 2015-та година беше да се најде начин за “огромни количества на дигитални податоци што ги оставиле луѓето да бидат организирани и анализирани за да обезбедат решенија за бизнис, маркетинг и социјално влијание.”

Основачот на GNY, и главен службеник за истражување и развој Ричард Џарит, објасни: “Тоа беше едно од нашите цели да се пробиеме со блокчејно размислување – далеку од размислување како крута структура на линеарни настани. Што можете да направите ако донесете софтверска способност за синџирот? “Како резултат на тоа, тимот произведе технологија што може да анализира безбедносни податоци во реално време и да се прилагоди на однесувањето на поединецот додека напредува и менува.

Преку стотици алгоритми за машинско учење кои работат заедно, еден од друг и реагираат на милиони независни променливи карактеристики, GNY вели дека може да ги реши повеќе деловните проблеми, како што се измама во осигурителна индустрија, ауденцијата во издаваштвото и да предвиди како корисникот ќе се обиде се однесува на retail.

“Ние ја тестиравме предвидливата платформа многу успешно во текот на изминатите две години. Во моментов работиме со осигурителни компании, компании за финансиски услуги, трговци на мало и продавачи. Сметаме дека намената на оваа технологија може да оди дури и пошироко од тоа”, изјави основачот на GNY, Козмас Вонг.

GNY вели дека неговите паметни API-и се спарени со универзален оперативен јазик, а тоа им овозможува на програмерите “лесно да пристапат до моќта на машинско учење”. Компанијата вели дека нејзиниот екосистем успешно ги тестира трансакциите со билансиран синџир за Биткоин, Asch и Ethereum и во иднина, ќе додаде дополнителни side-chain можности со Lisk и други синџири, со цел да се олесни понатамошното проширување.

“Guesstimating” за потрошувачот

Козмас Вонг објасни во неодамнешната статија за Silicon Review дека системот може да предвиди навики за купување на потрошувачите врз основа на она што го направиле во минатото. Очигледно непобитни детали, како што се локацијата и времето на денот кога е направена набавката, може да се користат за “потценување” што ќе направат кога ќе бидат презентирани можности за купување во иднина.

Вонг вели дека една од најмоќните карактеристики на GNY е способноста да се поправи. Ако купувачот не купува производ препорачан од нив, системот врши повторна пресметка и го претставува потрошувачот со алтернатива.

GNY има сериозен акцент на тоа дека е “неинтрузивен, ефективен и ефикасен” – и вели дека неговата платформа има голем потенцијал во трансформирањето на секојдневниот живот, истовремено заштитувајќи ја безбедноста на податоците и приватноста.

Поддршка за добротворни организации и невладини организации

GNY вели дека е решена да се осигура деканивната технологија за машинско учење, исто така, има позитивно социјално влијание. За да ги охрабри социјалните претпријатија да ја вклучат технологијата, компанијата започна иницијатива наречена Magic Wish Technology Grant. Грантот ќе се доделува на неколку организации на секои две години, и ќе им обезбеди целосни услуги од GNY за pro-bono, кои ќе им помогнат да ги решат “проблемите со пресингот и сложени податоци.”

GNY објави дека првата организација која ќе го добие овој грант е Child Rescue Coalition. Непрофитната помош помага да се спасат децата од сексуална злоупотреба преку развивање на бесплатна технологија која агенциите за спроведување на законот може да ја искористат за да ги пронајдат и да ги уапсат предаторите. Според CRC, нејзиниот систем доведе до апсење на повеќе од 10.500 криминалци, и беа спасени повеќе од 2.400 млади жртви. Нивниот веб-сајт продолжува да тврди дека нивната технологија веќе се користи во САД, како и во други 84 земји во светот.

Компанијата планира наскоро да го објави својот втор партнер со Magic Wish.

Токенот ERC-20 на GNY ќе биде воведен за време на првичната понуда на платформата – на 3-ти септември – давајќи им на сопствениците на токени можност да извлечат максимум од способностите за учење на машини на GNY. Во текот на првите две фази на понудата, 200 милиони токени ќе бидат достапни за екосистемот.

Компанијата тврди дека ICO е првиот токен за лансирање во Џерси. Ричард Џарит вели дека Каналските Острови биле избрани поради нивната стабилна, но флексибилна рамка за поттикнување на квалитетот на ICO.

Според GNY, неговиот тим има долгогодишно искуство во специјализирано машинско учење и блокчејн – и неговата работна сила е со седиште во Велика Британија, Азија и САД. Во развојот во кој GNY се издвојува од другите првични монетарни понуди, е нивниот децентрализиран блокчејн  патент во САД, кој чека да биде одобрен.

Leave a comment