Блокчејн платформа го откри AI Chatbot-oт кој ќе им помогне на студенти да положат важни испити

Новата платформа користи вештачка интелигенција (AI) и блокчејн за да одговори на “растечката класна поделба” во образованието – помагајќи им на сите ученици да добијат пристап до еднакви можности и да го откријат својот целосен потенцијал.

Õpet вели дека сака да се обрати на тинејџерите кои се соочуваат со стравот и збунетоста кога ќе завршат средно училиште и истовремено нудат паметни ревидирани алатки кои ќе им помогнат на овие ученици да ги добијат најдобрите оценки што се можни во клучните испити, што резултира со поширок спектар на опции кога размислуваат за нивните први чекори.

Компанијата вели дека едукативниот chatbot ќе биде јадрото на нивниот екосистем. Дигитално достапен за студентите во секое време, неговата улога е да обезбеди “корисничко учење” за учениците за време на нивните национални испити. Како пример, ги истакнува GCSE и A-нивоата, кои најчесто се полагаат на возраст од 16 и 18 години во Велика Британија.

Со помош на AI и машинско учење, се надеваме дека chatbot ќе даде персонализирана поддршка за да одговара на различните брзини и методи на кои луѓето учат. Додека побогатите семејства можат да инвестираат во скапа приватна школарина за своите деца, Õpet верува дека овој разговор би можел да понуди ефективна ревизија, додека истовремено ги намалува трошоците за 90% и 95%.

Квизовите ќе им помогнат на учениците да ја следат нивната компетентност во низа теми – за да започне со тоа, ќе се фокусира на четири основни предмети: хемија, биологија, физика и математика. Ова го опишува како “намалувајќи го во едно средношколско учење на курикулумот” и за да ги максимизира резултатите, потребен е пристап кој се прилагодува на начинот на кој денешните тинејџери ги користат нивните телефони – на пример, преку капитализирање на нивната склоност да читаат непрочитани пораки.

Оваа технологија ќе биде поврзана со “tamper-free и точна” блокчејн ledger каде може да се чуваат записите на средношколци. Õpet вели дека оваа база на податоци ќе се употреби кога тинејџерите се спремаат за колеџи и универзитети – создавање на непречен процес кој ја елиминира потребата за повторни поднесоци за колеџи онлајн или по пошта.

Според Õpet, компанијата веќе потпишала стратешко партнерство со University of Cambridge Judge Business School, со користење на својата психометриска алатка за профилирање “Apply Magic Sauce” за да им помогне на учениците кога аплицираат за високо образование. Друга соработка со American University of Central Asia ќе му помогне на својот AI дигитален chatbot да се претстави на средношколци низ целиот регион, велат од компанијата. Неодамна, тие исто така најавија стратешко партнерство со World Capacity Builders, приватна Британско-Колумбиска компанија со огромна мрежа на светски лидери и наднационалисти, посветена на подобрување на пристапот до комуникациски решенија, финансиски услуги и технологии за сиромашните и недоволно застапени заедници во светот.

Токен со потенцијал

Компанијата го опишува образованието како евергрин индустрија, каде што трошоците во светски рамки се проценети на 6 трилиони долари во 2016-та година. Неговиот Õpet токен ќе се користи за плаќање за пристап до AI chatbot-от, како и за блокчејн пристапот за валидација на записите. Анализата на BlockSpeed сугерира дека Õpet токените имаат потенцијал да постигнат пазарна цена од 9,20 долари до 2021-ва година.

Велат дека постојат неколку фактори кои ќе ја поддржат оваа растечка побарувачка. Првиот е како образовниот сектор во моментов е “строго под-дигитализиран”, со динамика кон новата технологија што се очекува во наредните години. Исто така, сака да задоволи “голема, неисполнета побарувачка” за економични, интелегентни образовни помагала и безбедни начини за управување со доверливи информации за учениците.

Галама по социјалните медиуми

Õpet вели дека има значајни бројка на онлајн следачи, која вклучува повеќе од 95.000 следбеници на нивната Telegram blockchain group и 28.000 следбеници на Твитер.

Од јуни до август ќе се одвива приватна претплата за токените на Õpet, а ова ќе биде проследено со јавна претплата од 1-ви до 30-ти септември. Конечно, јавната продажба ќе започне на 1-ви октомври, и ќе трае три месеци.

Leave a comment