Блокчејн и криптовалути: Што да очекувате понатаму (видео)

Ова беше еден турбулентен период за крипто пазарот, кој можеби нема да го погоди дното, но оштети безброј поединци и некои големи инвеститорски имиња. Сепак, блокчејнот – технологијата врз која се градат повеќето криптовалути – доби стратешка потпора во 2018-та година како инвестиција од иднината за многу компании. Како крипто пазарите и нивните сродни технологии ќе се покажат во оваа година? Можат ли блокчејн компаниите со диференцирани бизнис модели да се одвојат од масата? Дали Биткоин е премногу бавен за да се натпреварува со следниот бран на крипто конкуренти (како што се stablecoins), или ќе биде, како што е предвидено од некои важни инвеститори, ќе се стреми кон нови височини во годините што следат?

Говорници:

Ева Каили

Член на Европскиот парламент и Panhellenic социјалистичкото движење

Мајк Новограц

Извршен директор и основач на Galaxy Digital

Чарлс Ној

Paradigm

Модератор:

Стаси Ворден

Извршен директор на Milken Institute

Leave a comment