Биткоин цената се држи до поддршка од 10000 по нестабилниот викенд

Биткоин (BTC) тргува над 10000 долари на 15-ти јули по викенд на тешки загуби за криптовалутите, како што може да се види на табелата.

Податоците од Coin360 покажаа дека BTC / USD ја држи поддршката од 10000 над клучната бариера, откако привремено падна на 9,912 долари.

Дневните загуби од 9,7% доведоа до загрижувачки неделен тренд во кој парот брзо паѓаше под 13000 долари.

7 дневната цена на Биткоин

Аналитичарите во голема мера тврдеа дека ова се случува поради мешавината на критики од страна на претседателот на САД Доналд Трамп, и целокупниот замор на пазарот.

За многумина, BTC / USD долго време се очекуваше да почне да се повлекува по недели на последователни придобивки, што кулминираше со високи 13800 долари.

“Здраво е да се види повлекувањето на Биткоин тука”, објави на Twitter, главниот истражувач на Fundstrat Global Advisors, Том Ли во неделата. Ли, сериски Биткоин бик, минатата недела тврдеше дека нови високи цени на Биткоин се “неизбежни”.

 Како последица на коментарите од Трамп, се зголеми пребарувањето на Google околу Биткоин, нешто што Ли вели дека всушност би можело да биде контрапродуктивно, а не да помогне во растот на цените.

“Како што се намали пребарувањето за биткоин, јас исто така мислам дека тоа е добар знак. Тоа значи дека порастот на биткоин не се заснова само на масовна возбуда “, додаде тој.

Меѓутоа, на краток рок, други предупредуваа за помалите движења. Трговецот, познат на социјалните медиуми како Filb Filb, изјави дека опаѓањето во недела под 10580 долари ќе резултира со продолжување на трендот на опаѓање, пророштво кое во меѓувреме се исполни.

“Опаѓање под 10580 ќе означи нов дневен минимум и затоа очекувам нови падови ако / кога тоа ќе се случи “, изјави тој за следбениците на неговиот Telegram посветен канал.

Сепак, трговците на altcoins беа тие кои претрпеа вистинска мака овој викенд. Првите дваесет криптовалути по пазарен капитал покажаа уште една лоша слика од прес-време, со неколку монети кои опаднаа за околу 17% во рок од 24 часа.

Етер (ETH) падна за 17,3%, парот ETH / USD тргувајќи на само 220 долари, во споредба со износот од 350 долари само неколку недели претходно.

7 дневната цена на Етер

Bitcoin Cash (BCH) изгуби идентична сума, додека неговата hard fork, Bitcoin SV (BSV), помина дури и полошо, губејќи 21,5% и достигна 118,50 долари.

Tron (TRX), Neo (NEO) и Monero (XMR) се намалија за околу 16%.

Leave a comment