Биткоин цената повторно “екстремно bullish” по искачување од 20% и на повеќе од 11000 долари

Биткоин (BTC) ги изненади пазарите и медиумите на 3-ти јули, со скок од над 20 отсто во рок од 24 часа за надминување на отпорот од 11000 долари.

Податоците од Coin360 го ставија BTC/USD парот цврсто во зелено денес, по турбулентните неколку дена, кога парот падна на 9688 долари.

Од прес време, биткоин тргува со околу 11334 долари, поставувајќи претходно највисоко ниво од 11525 долари порано во текот на денот.

Неделната цена на Биткоин

Ненадејниот пресврт веднаш ги потврди теориите што се појавуваат во мејнстрим печатот и од крипто приврзаниците. Forbes објави дека “биткоин меур” се појавил неколку часа порано, додека економистот Нуриел Рубини во понеделникот изјави нови критики за работата на биткоин.

“Всушност, Биткоин сега е под 10000. Загуби една третина од својата вредност за помалку од една недела “, изјави тој на Twitter.

“Сè уште има долг пат до помалку од нула, бидејќи неговата вистинска вредност е негативна, а не нула, со оглед на неговите токсични карактеристики! Ќе дојде до нула за некое време”.

Во меѓувреме, приврзаниците го меркаа местото каде што можеше да се случи последниот пораст. Во своја анализа, биткоин трговецот, Џош Рагер изјави дека гледал потенцијална зона околу 11760 долари, истакнувајќи дека обновата на вредноста сега ја прави биткоинската цена “извонредно bullish”.

Останува љубопитноста за влијанието на институционалното тргување со кое се зголемува цената на биткоинот. Оваа недела има две најави – од двете трговски платформи ErisX и берзата Binance – потврдувајќи дека ќе понудат биткоински фјучерси.

Bakkt, долгоочекуваната институционална платформа за тргување, ќе започне со тестирање на своите фјучерси кои ќе бидат понудени подоцна овој месец.

Altcoin пазарите забележаа некои многу потребни придобивки како bitcoin rose, со многу средства од првите дваесет криптовалути по пазарен капитал зголемувајќи се за 7%.

Етереум (ЕТH), најголемиот altcoin, се зголеми за 7,6% за уште еднаш да го оспори отпорот од 300 долари, откако достигна најниско ниво од 272 долари.

Неделната цена на Етереум

Сепак, по значителни падови, altcoins остануваат потиснати; трговците почнаа да се прашуваат дали големото оживување на вредноста на цените воопшто ќе пристигне.

Leave a comment