Биткоин успеа да закрепне и да се врати над 10000 долари

Четврток, 1-ви август – Откако падна под бариерата од 10000 на 27-ми јули и кружеше во средината на 9000 американски долари во последните неколку дена, Биткоин (BTC) се врати на вредност од пет бројки вчера вечерта.

Откако го започна денот со цена од околу 9500 американски долари, BTC бележи постојан пораст, така што токенот е 3,88% во добивка, како и целиот крипто пазар моментално во зелено.

Со пазарен капитал од 178,5 милијарди американски долари, најголемата криптовалута малце се лизна надолу, откако пазарот на бикови од крајот на јуни го просведочија нивото на BTC малку над 13900 долари, цена не е видена од јануари 2018-та година.

Вчера се случија и дискусии за пошироки прописи за крипто пред Комисијата за банкарство во Сенатот на САД, за време на кои претседателот на комитетот Мајк Крапо изјави дека:

„Ако САД реши дека не сакаме да се случат криптовалути во Соединетите држави и се обидеме да ги забраниме, јас сум прилично уверен дека не би можеле да успееме да го сториме тоа затоа што ова е веќе глобална иновација“.

Leave a comment