Биткоин техничка анализа 14.06.2019

Цената на биткоин во моментов се движи 8300-8400 долари. Имавме tripple bottom техничко тело кое означуваше на пазарот дека повеќе пати цената не можеше да падне под 7500 долари.

Ако сте шорт би бил внимателен затоа што цената е над сите moving averages што технички ни кажува дека трендот е нагоре. Мојата предрасуда е дека сме булиш на биткоин. А ако отиде цената над 8500 тогаш е голема шансата за 10 000 долари биткоин.

Leave a comment