Биткоин техничка анализа 11.06.2019

Симиетричен триаголник без знаење на кој правец цената ќе отиде.

BTC/USD имаме симетричен триаголник кој е неутрално техничко тело ако цената на биткоин затвори под црвената линија 200 MA следна ценовна подршка е 7к и 6800. Но ако затвори над зелената линија имаме потенцијал да идеме до 8500. Имајте го на ум тоа. Како и да испадне ние тргуваме во двата правци.

Заклучок: Ако цената падне под црвената линија идеме на 7000 долари , ја исчисти зелената линија 8500 долари

Leave a comment