Биткоин техничка анализа 09.01.2020

Апдејт на анализата. Биткоин има уште 3 дена да затвори неделна кандела. Повеќе изгледа како фејкоут него како вистинско рели.
За да покаже дека ова е бул рун цената треба да се врати над 8200.
Моментална подршка на цената е 7600-7800. Под тоа е само фејкоут.
Како што можете да видите на сликата маркетот реагираше на конфликтот на Иран и моментално прави пониска цена од претходната. За биткоин да биде булиш треба да направи ценовна височина од над 10к. Се под тоа не го променува трендот.

upload_2020-1-9_23-9-59.png

На неделно ниво ја имаме исто оваа кандела но сеуште е рано да се каже иако има уште 3 дена до затварање на канделата.

[​IMG]

Leave a comment