Биткоин се приближува до 3.750 долари и другите топ криптовалути со умерени добивки

Недела, 20-ти јануари – сите први 20 криптовалути во овие 24 часа гледаат мали до умеренид добивки од прес време. Биткоин (BTC) повторно се приближува до 3.750 долари, според податоците на Coin360.

Од прес-време, Биткоин е покачен околу 2 проценти денес, тргувајќи со околу 3.700 долари. Гледајќи ја неделната табела, сегашната цена е поголема од 3.663 долари, цената по која Биткоин ја започна неделава.

7 девната цена на Биткоин

Ripple (XRP) е покачен над нешто повеќе од 1,6 проценти во текот на денот, тргувајќи со околу 0,331 долари од прес-време. На неделната табела, сегашната цена е повисока од 0,329 долари, цената по која XRP ја започна неделава – и значително пониска од 0,337 долари, неговиот врв во средина на неделата на 14-ти јануари.

7 дневната цена на Ripple

Еthereum (ЕТH) забележа зголемување на вредноста за речиси 3 проценти во текот на последните 24 часа. од прес-време, ЕТH тргува со скоро 124 долари, започнувајќи го денот околу 121 долари. На неделниот графикон, сегашната вредност на Ethereum е приближно идентична со 126 долари, цената по која монетата ја започнала неделата.

7 дневната цена на Ethereum

Меѓу првите 20 криптовалути, оние кои доживуваат најзначаен раст на денот се NEO, што е над 5 отсто, а Maker (MKR) и Litecoin (LTC), и околу 4 отсто.

Комбинираниот пазарен капитал на сите криптовалути – моментално е еквивалентен на околу 124,5 милијарди долари – и е повисок од 121,8 милијарди долари, вредноста објавена пред една недела.

7 дневниот комбиниран капитал

Како што неодамна известија медиумите, Организацијата за економска соработка и развој (OECD) изјави дека глобалните регулатори треба да работат заедно за да го олеснат развојот на ICOs.

Исто така, крипто претприемачот и редовен соработник на CNBC, Брајан Кели, тврдеше дека нема шанса за одобрување на Биткоин фонд за тргување  (ETF) во 2019-та година. Кели ги даде своите забелешки во интервју  на Конференцијата за крипто финансии оваа недела.

 

Leave a comment