Биткоин се искачи над 4.000 долари, крипто пазарот поголемиот дел во зелено

Понеделник, 7-ми јануари – најголем дел од првите 20 криптовалути се во добивка во текот на овие 24 часа од прес време. Биткоин (BTC) ја надмина вредноста од 4.000 долари повторно, според податоците на Coin360.

Од прес-време, Биткоин е речиси 5 проценти во пораст, тргувајќи со околу 4,025 долари. Гледајќи ја неделната табела, сегашната цена е над нивото од неговото највисоко минатата недела од 3.946 долари – регистрирано на 2-ри јануари – и е значително повисоко од 3.841 долари, што беше вредноста на еден биткоин минатиот понеделник.

Неделната цена на Биткоин

 

Ethereum (ETH) останува втора по големина криптовалута по пазарно ограничување. Разликата помеѓу ETH и Ripple (XRP) – моментално третата по големина криптовалута по пазарна капитализација- се намалува. Пазарниот капитал на Ethereum моментално изнесува 15,9 милијарди долари, додека Ripple е на вкупно 15 милијарди долари.

Ethereum забележал намалување на вредноста за околу половина процент во текот на последните 24 часа. Oд прес време, ЕТH тргува со околу 153 долари, почнувајќи од околу 154 долари. На неделната табела, сегашната вредност на Ethereum е значително повисока од 137 долари, цената со која монетата ја започна недела.

Неделната цена на Ethereum

Ripple (XRP) е искачен над три проценти во текот на денот, тргувајќи со околу 0.367 долари од прес време. На неделниот графикон, сегашната цена е повисока од 0,361 долари, цената по која XRP ја започна неделава, но исто така и пониска од 0,378 долари, највисоката цена од 2-ри јануари.

Неделната цена на Ripple

Меѓу првите 20 криптовалути, оние кои доживуваат најзначајни подеми во акциите се NEO, над 10 отсто, Stellar, над 6 проценти и ZCash, околу 4,5 проценти.

Комбинираниот пазарен капитал на сите криптовалути – моментално изнесува околу 136,1 милијарди долари – е повисок од 128,8 милијарди долари, вредноста од минатата недела. Сегашната вредност е малку пониска од индексот на неделна вредност од 138,7 долари постигнат на 6-ти јануари.

 

Leave a comment