Биткоин повторно се искачи на 10000 долари, altcoins исто така во подем

Четврток, 25-ти јули – крипто пазарите гледаат силен пораст, од кои altcoins со најсилните добивки, а Биткоин (BTC) се враќа над психолошката точка со цена над  10000 долари.

Откако падна на цена од четири цифри во скорешните корекции, BTC денес достигна солидно покачување од 4%, што доведе до 10153 долари од прес време.

Додека се уште е под својот интранеделен износ од над 11000 американски долари (21-ви јули), денешното закрепнување и донесе на монетата околу 4% зголемување на својата 7-дневна табела.

7 дневната цена на Биткоин

Во интервјуто за подкастот Unchained оваа недела, основачот на Pantera Capital, Дан Морхед, ја анализираше логаритамската стапка на раст  на криптовалутата и прогнозираше дека Биткоин би можел да достигне 42000 долари до крајот на 2019-та година, па дури и потенцијално да достигне 356000 долари за неколку години.

Еден од топ altcoins, Етер (ЕТH) објави силна добивка близу до 7% и тргува со околу 223 долари од прес време. И покрај неодамнешните флуктуации, монетата доследно се држеше над 200 долари во текот на својата 7-дневна табела. Во текот на неделата, ЕТH е зголемен за 7.73%.

7 дневната цена на Етер

XRP забележува благ пораст од 3.49% на денот, додека кај останатите од првите десет монети се забележани неколку значајни покачувања: Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH) и Stellar (XLM) со силни 4-6% добивки. Надминувајќи ги сите други топ средства на пазарот, е EOS, кој тргува со 10.05% покачување на денот, со околу 4,66 долари од прес време.

7 дневната цена на EOS

Ако ги погледнеме останатите монети од првите 20, NEO (NEO) е со приближно 8% покачување на денот, Cardano (ADA) за 6.3% и Cosmos (АТОМ) за повеќе од 7%.

Фактот дека altcoins го предводеа обновувањето на денешниот пазар ќе добие големо внимание од коментаторите во просторот, од кои некои неодамна тврдеа дека класата на средства најверојатно ќе се соочи со колапс сличен на bubble. Други го заземаа спротивното гледиште, предвидувајќи оживување на alt season или сугерирајќи дека зрелиот крипто пазар најверојатно ќе ја зајакне, наместо да ја намали корелацијата помеѓу Биткоин и другите криптовалути.

Вкупниот пазарен капитал за сите криптовалути изнесува 277.989.303.608 долари од прес-време, според Coin360 податоците.

Leave a comment