Биткоин повторно паѓа под 3.600 долари, како и другите топ криптовалути со мали загуби

Недела, 27-ми јануари – повеќето од топ 20 криптовалути известуваат за мали загуби денес. Биткоин (BTC) повторно тргува под 3.600 долари, според податоците на Coin360.

Од прес-време, Биткоин се намали за речиси 2 отсто во текот на денот, тргувајќи со околу 3,567 долари, според CoinMarketCap. Гледајќи ја неговата неделна табела, сегашната цена е околу 90 долари пониска од  3,655 долари, цената по која Биткоин ја започна неделата.

Неделната цена на Биткоин

Ripple (XRP) изгуби над 2,5 проценти од својата вредност во овие 24 часа од прес-време и моментално тргува со околу 0,308 долари. На неделната табела, сегашната цена е пониска од 0,325 долари, цената со која XRP ја започна неделата.

Неделната цена на Ripple

Вториот по големина altcoin Ethereum (ЕТH) исто така забележа намалување на вредноста за речиси 2,5 проценти во текот на последните 24 часа. Од прес-време, ЕТH тргува со 113 долари, откако го започна денот со околу 3 долари повисоко. На неделниот графикон, сегашната вредност на Ethereum е пониска од 121 долари, цената по која монетата ја започнала неделата.

Неделната цена на Ethereum

Меѓу првите 20 криптовалути, единствените што се соочуваат со раст се Тron, што е за речиси 9 проценти во пораст, и Binance Coin (BNB), што е со раст над 2,5 проценти на денот од прес-време.

Комбинираниот пазарен капитал на сите криптовалути – моментално е еквивалентен на околу 119,1 милијарда долари – нешто понизок од 121,6 милијарди долари, вредноста што ја објави пред една недела.

Вкупниот пазарен капитал на сите криптовалути

Leave a comment