Биткоин повторно над 3,900 долари, сите топ криптовалути со добивки

Сабота, 29-ти декември – сите од првите 20 криптовалути гледаат умерени до значителни добивки, а цената на Биткоин (BTC) повторно е над 3,900 долари, според податоците од Coin360.

Од прес-време, Биткоин е искачен на 6 проценти на денот, тргувајќи со околу 3,926 долари. Гледајќи ја неделната табела, сегашната цена е значително пониска од високата од 4,265 долари во понеделникот, но криптовалутата се уште е значително зголемена од претходните 3,642 долари – најниското регистрирано ниво неделава. Сегашната цена е, исто така, во близина на 3,963 долари.

7 дневната цена на Биткоин

Ripple (XRP) – втора по големина криптовалута по пазарна капитализација – има стекнато повеќе од 8 проценти на денот, тргувајќи со околу 0,376 долари од прес време.

На неделната табела, сегашната цена е поголема од 0,359 долари, цената со која монетата ја започна неделата. Сепак, сегашната цена е исто така пониска од средната неделна цена од 0,446 долари достигнати во понеделникот.

7 дневната цена на Ripple

Ethereum (ЕТH) останува третата по големина криптовалута по пазарна капитализација, гледајќи речиси 15 отсто зголемување на вредноста во последните 24 часа. Од прес-време, ЕТH тргува со околу 137 долари, откако го започна денот со 119 долари.

На неделната табела, сегашната цена е повисока од 112 долари, што беше вредноста на ЕТH минатата сабота, но исто така и пониска од највисоката цена од 157 долари.

7 дневната цена на Ethereum

Меѓу првите 20 криптовалути, ЕОS доби 14 отсто, Bitcoin Cash (BCH) е зголемен за 10 проценти, Binance Coin (BNB) 11 проценти и NEO 10 проценти.

Комбинираната пазарна капитализација на сите криптовaluti се зголеми на над 131 милијарда долари од прес време. Ова ја става актуелната пазарна цена повисока од почетната точка од 129 милијарди долари, но исто така е значително пониска од таа од средина на неделата која изнесуваше 146 милијарди долари.

Вкупната пазарна цена на сите криптовалути

Leave a comment