Биткоин падна 1.000 долари во вредност при услови на продажба на пазарот

Биткоин, најголемата криптовалута на светот по пазарен капитал, уште еднаш дојде во контакт со поголема продажба на крипто пазарот, намалувајќи ја својата цена за повеќе од 1.000 долари.

На 17-ти мај, биткоин (BTC) падна за 16,7 отсто, со понуда под 7.000 долари на 6,600 долари, пред да се подигне уште еднаш по високата нестабилност, движејќи се над 7.000 долари, каде што моментално е позициониран на 7.300 долари, според податоците на CoinMarketCap.

Во последните 24 часа, пазарниот капитал на биткоин, исто така, падна повеќе од 10 милијарди долари во период од 24 часа. Сепак, BTC останува позитивен во текот на 7-дневниот период, со повеќе од 14 милијарди долари неделава и покрај високата нестабилност и несогласувањата на пазарот за неговата вистинска цена.

Не е мала тајна дека кога биткоинот се движи во вредност, останатите крипто пазари може да го сторат истото, како што може да се види со големата капитулација во дневните цени, кои во моментов се паднати меѓу 11 и 22 проценти меѓу првите 100 криптовалути на CoinMarketCap.

Етер (ETH), bitcoin cash (BCH) и litecoin (LTC) сите претрпеа слични загуби помеѓу 8 и 16 проценти во вредност, додека stellar (XLM), XRP и cardano (ADA) беа најтешко погодени од првите 10 по пазарен капитал, намалувајќи се 16.3, 16.5, 16.7 проценти, соодветно.

Вкупниот капитал на крипто пазарите, исто така, претрпе удар, паѓајќи повеќе од 29 милијарди долари во текот на последните 24 часа, алудирајќи на неизвесноста на инвеститорите, бидејќи тие се тргнаа на страна во очекување на следниот потег на биткоин.

Leave a comment