Биткоин падна под 3.600 долари, другите криптовалути со умерени загуби

Недела, 13-ти јануари – сите први 20 криптовалути гледаат мали до умерени загуби во текот на овие 24 часа од прес време. Биткоин (BTC) повторно падна под 3,600 долари, според податоците на Coin360.

Во прес-време, Биткоин е намален за повеќе од 2 отсто на денот, тргувајќи со околу 3,568 долари. Гледајќи ја неделната табела, сегашната цена е пониска од интранеделното ниво од 4.109 долари – регистрирано на 8-ми јануари – што е исто така пониско од 3.869 долари, што беше вредноста на еден биткоин минатата недела.

Неделната вредносна цена на Биткоин

Ripple (XRP) е намален за речиси 2 проценти на денот, тргувајќи со околу 0.323 долари од прес-време. На неделната табела, сегашната цена е пониска од 0,357 долари, цената по која XRP ја започна неделава – и значително пониска од 0,380 долари, од неделниот извештај објавен на 2-ри јануари.

Неделната вредносна цена на Ripple

Ethereum (ETH) забележа намалување на вредноста за повеќе од 6 проценти во текот на последните 24 часа. Од прес-време, ЕТH тргува со околу 118 долари, почнувајќи го денот со околу 127 долари. На неделната табела, сегашната вредност на Ethereum е значително пониска од 153 долари, цената по која монетата ја започна неделата.

Неделната вредносна цена на Ethereum

Меѓу првите 20 криптовалути, оние што доживуваат најзначајни загуби се Tron, што има загуба над 9 проценти, и Bitcoin SV, кој е намален за скоро 8 проценти.

Комбинираниот пазарен капитал на сите криптовалути – моментално е еквивалентен на околу 119,6 милијарди долари – и е понизок од 132,3 милијарди долари, вредноста што ја објавија пред една недела. Сегашната вредност е, исто така, значително пониска од интранеделното ниво од 138,7 милијарди долари, објавено на 6-ти јануари.

неделниот комбиниран пазарен капитал на сите криптовалути

Како што известуваат медиумите деновиве Google (Alphabet Inc.), наводно, ги ставил на црна листа клучни зборови кои го споменуваат Ethereum (ETH) на рекламната платформа Google Ads.

Исто така оваа недела, аналитичарите неодамна прогласија зголемување на бројот на активни биткоин паричници, од кои многумина веќе оддамна беа неактивни, забележаа нагон што може да ги најави големите пазарни движења.

Leave a comment