Биткоин падна кон 3,580 долари како и останатите топ криптовалути со мали загуби

Понеделник, 21-ви јануари – сите први 20 криптовалути гледаат умерени до големи загуби во текот на 24 часа од прес време. Биткоин (BTC) повторно се приближува до 3.550 долари, според податоците на Coin360.

Од прес-време, Биткоин се намали за повеќе од 4 отсто на денот, тргувајќи со околу 3.580 долари. Гледајќи ја неговата неделна табела, сегашната цена е пониска од 3.678 долари, цената на Биткоин во минатата недела.

Неделната цена на БиткоинНе

Ripple (XRP) е намален за 3 отсто во текот на денот, тргувајќи на околу 0,321 долари од прес-време. На неделниот графикон, сегашната цена е пониска од 0,332 долари, цената по која XRP ја започна неделава, а исто така и пониска од 0,337 долари, од средината на минатата недела на 14-ти јануари.

Неделната цена на Ripple

Ethereum (ETH) забележа намалување на вредноста за повеќе од 4 проценти во текот на последните 24 часа. Од прес-време, ЕТH тргува со скоро 118 долари, откако го започна денот околу 125 долари. На неделниот графикон, сегашната вредност на Ethereum е пониска од 125 долари, цената на монетата пред седум дена.

Неделната цена на Ethereum

Меѓу првите 20 криптовалути, оние кои доживуваат најзначајни загуби на денот, се IOTA (до речиси 7 проценти), NEO, Cardano и Bitcoin Cash (BCH) (сите овие со пад од 6 проценти).

Комбинираниот пазарен капитал на сите криптовалути – моментално еквивалентен на околу 119,7 милијарди долари – понизок од 122,5 милијарди долари, вредноста што ја објави пред една недела.

Комбинираниот пазарен капитал на сите криптовалути

Leave a comment