Биткоин кружи околу 10000 долари, сите altcoins со мали загуби

На 24-ти август, повеќето од првите 20 криптовалути претрпеа умерени загуби додека Биткоин (BTC) лебди околу границата од 10000 долари.

Цената на Биткоин во моментов е намалена за 0,6%, и тргува со околу 10000 американски долари од прес време, според Coin360.

Неделната цена на Биткоин

Етер (ЕТH) се задржува на својата позиција како најголем altcoin по пазарен капитал, кој моментално изнесува 20,5 милијарди американски долари. Вториот по големина altcoin, XRP на Ripple, има пазарен капитал од 11,6 милијарди американски долари од прес време.

Неделната цена на Етер

Податоците од Coin360 покажуваат дека вредноста на ETH се намалила за околу 1,02% во последните 24 часа. Од прес време, ЕТH тргува со околу 189 американски долари. Во текот на неделата, монетата доби околу 2,70%.

XRP се намали за околу 1,95% во последните 24 часа и во моментов тргува на околу 0,266 долари. Во текот на неделата, монетата е зголемена за 4,00%.

Неделната цена на XRP

Меѓу првите 20 криптовалути, единствените што пријавуваат добивки од над половина процент, освен Биткоин се Tezos (XTZ), што е искачен за околу 0,48%, IOTA (MIOTA) која е покачена за околу 1,62%, и Unus Sed Leo (LEO), што е покачена за 0,56%.

Од прес време, вкупниот пазарен капитал на сите криптовалути е 261,9 милијарди американски долари, што е за 0,15% поголемо од вредноста пред една недела.

Leave a comment