Биткоин и altcoins покажуваат знаци на зголемување на вредноста

Оваа измината недела, биткоин и altcoins ги скратија добивките и се бореа да продолжат со повисоки резултати. Парот BTC / USD не успеа да го надмине отпорот од 12000 американски долари и подоцна се намали под 11000 американски долари. Сепак, нивото од 10500 американски долари се сметаше за поддршка и неодамна цената се зголеми на над 11200 американски долари. Освен тоа, цената на етериум започна со силен пораст во изминатите неколку часа и се смести над нивоата на отпор о 290 и 300 американски долари. Цената на Ripple, исто така, ги проби отпорите од 0,400 и 0,405 американски долари, но се бореше да остане на врвот од 0,400 американски долари.

Биткоин цена

По секојдневното завршување над нивото од 11000 американски долари, цената на биткоин направи обид да го исчисти отпорот од 11550 американски долари. Сепак, BTC / USD успеа да продолжи повисоко и моментално тргува околу 11800 долари. Ова ветува пристоен пораст кон клучниот неделен отпор од 12000 американски долари.

Во надолна линија, нивоата од 11200 долари и 11000 американски долари се непосредни поддржувачи, под кои цената би можела да ја врати главната неделна поддршка во вредност од 10500 американски долари.

Етереум цена

Цената на Eтереум најде силна поддршка над нивото од 280 долари и неодамна започна да се движи во нагорна насока. ETH / USD проби неколку клучни отпори во близина на нивото од 305 долари за да се пресели во позитивна зелена зона.

Цената моментално се движи во близина на 305 долари, со моментална отпорност од 310 американски долари. Доколку има повеќе добивки, цената најверојатно ќе го пробие отпорот од 325 долари. Во надолна линија, главните поддршки се блиску до нивото од 300 и 295 долари.

Цените на Bitcoin Cash, EOS и Ripple

Цената на Bitcoin Cash се зголеми над нивото од 405 долари. Има многу пречки за купувачите во близина на нивоата на отпор од 410, 415, 415, 420 и 422 американски долари.

EOS се опоравува од нивото на поддршка од 5720 долари и моментално тргува во близина на 5900 американски долари. Ако се надмине нивото од 6000 долари, биковите веројатно ќе ја преземат контролата и ќе ја поттикнат цената да расте кон 6200 и 6300 долари.

Цената на Ripple нагло се искачи над 0,400 и 0,405 американски долари. Сепак, XRP / USD не успеа да се искачи во близина на 0,412 USD и неодамна започна нов пад. Во моментот се консолидира над 0,400 американски долари и може да пробие над ова ниво или да падне под 0,391 американски долари.

Другите altcoins на пазарот денес

Во изминатите три сесии, неколку мали altcoins се искачија повисоко и добија повеќе од 8% раст, вклучувајќи ги и XMX, ICX, CRO, TRX, EGT, DGB, ELA и NANO. Од нив, XMX е околу 55%, а ICX доби речиси 20%.

Севкупно, цената на биткоин моментално тргува позитивно над подрачјето за поддршка од 11800 американски долари. Постојат добри шанси за искачување кон 12000 американски долари.

Leave a comment