Биткоин и altcoins под притисок, ризик од повеќе загуби

Оваа недела, имаше нов пад на биткоин и altcoins. Парот BTC/USD падна под ново ниво на поддршка од 11.000 американски долари за да продолжи понатаму во црвената зона. Неодамна, имаше голем пад под поддршката од 10.500 американски долари. Цената дури и ја помина неделната поддршка за 10.000 американски долари и може да продолжи да се движи надолу во блиска иднина. Спротивно на тоа, опаѓањето беше ограничено во етереум и ripple. ETH / USD го ревидираше нивото на поддршка на 275 американски долари, која во моментов делува како силна куповна зона. Сепак, XRP / USD тргува под поддршката од 0.405 американски долари, но ја држи главната поддршка за 0,385 американски долари.

Вкупниот пазарен капитал

Цената на Биткоин

Денес, биткоин цената продолжува со загуби под 10200 американски долари и под нивоата на поддршка од 10000. BTC/USD е околу 10 отсто во пад и тргува во близина на 9800 американски долари. Непосредната поддршка е близу 9750 американски долари, под која мечките можат да ја таргетираат поддршката од 9500 американски долари. Сите понатамошни загуби би можеле да ја намалат цената кон нивото од 9320 американски долари.

Цената на Етереум

Цената на Етереум се намали под нивото од 290 американски долари и неодамна го ревидираше нивото на поддршка од 275 американски долари. Се чини дека поддршката од 275 USD е од клучно значење и може да продолжи со загубите. Доколку има пад од помалку од 275 долари, цената може да се забрза кон нивото од 260 долари.

Нивоата од 285 и 290 USD се почетни пречки. Главниот отпор е близу до нивото од 300 долари, над кое цената може да почне да се обновува.

Цената на bitcoin cash, eos и ripple

Цената на Bitcoin cash не успеа да остане над нивоата за поддршка од 405 и 400 долари. BCH / USD парот е намален за околу 5% и сега тргува во близина на нивото од 395 долари. Ако има повеќе опаѓања, цената би можела да ја тестира поддршката од 380 долари. Во прилог, нивоата од 400 и 405 долари сега веројатно ќе дејствуваат како отпори.

ЕОS повторно ја врати поддршката од околу 5600 американски долари и моментално тргува во вредност од 5650 американски долари. Непосредниот отпор е близу 5750 долари, а потоа 5800 долари. Сепак, главниот отпор за биковите е близу до нивото од 6000 долари.

Цената на Ripple тргува под 0,405 американски долари и 0,400 американски долари како поддршка. XRP / USD парот е намален за околу 5%, но ја држи поддршката за 0,385 долари. Ако не успее да остане над 0,385 американски долари, во блиска иднина може да има големи загуби. Следните клучни поддржувачи се близу 0.365 и 0.355 долари.

Другите altcoins на пазарот денес

Во изминатите три сесии многу altcoins со мали пазарни капитали ги проширија загубите и опаднале повеќе од 10%, вклучувајќи ги и CRO, AOA, NRG, ABBC, DCR, JC, EGT, MONA, HOT, VET, REP. Од нив, ХР е намален за околу 20% и АОА се намали за речиси 16%.

Севкупно, биткоин се соочува со зголемување на продажбата под притисок под 10200 и 10000 американски долари. Доколку BTC/USD парот се намали под 9750 долари, би можело да продолжи понатаму со опаѓање кон 9500 долари или дури 9.320 долари. Само искачување над 10500 долари би можело да значи конечна обнова на вредноста.

Најдете ја најдобрата цена за продавање/купување на криптовалути:

Leave a comment