Биткоин драстично опадна под 3,900 долари, а вкупниот пазарен капитал е намален за 15 милијарди долари

Понеделник, 25-ти февруари – Првите 20 криптовалути забележаа остри промени на пазарот, известувајќи за тешки загуби во текот на 24 часа од прес време откако вчера утрото гледаа големи придобивки. Поголемиот дел од тешките надолни движења меѓу врвните монети се случиле за помалку од половина час.

Биткоин (BTC) повторно го сруши рекордот од 4,150 долари, пред да се врати под 3,900 долари од прес време, според податоците на Coin360.

Од прес-време, Биткоин паднал над 5 отсто во текот на денот, тргувајќи со околу 3.806 долари, околу 10 отсто пониско од 4.210 долари, според податоците на CoinMarketCap. Гледајќи ја неговата неделна табела, сегашната цена е само под 5 отсто повисока од 3.632 долари, цената по која Биткоин ја започна минатата недела.

Неделната табела на цената на Биткоин

Лидерот на пазарот на деривати CME Group објави на Twitter на 21-ви февруари дека неодамнешниот пораст на цената на Биткоин на почетокот на неделата доведе до рекордни количини на биткоин фјучерси на 19-ти февруари, со повеќе од 18 илјади тргувани договори.

Еthereum (ЕТH) ја задржува својата позиција како најголем аltcoin по пазарен капитал, кое од прес време е над 14,5 милијарди долари. Вториот по големина altcoin, Ripple (XRP), има пазарен капитал од околу 12,4 милијарди долари.

ЕТH забележа големи загуби, намален за речиси 9 отсто во текот на последните 24 часа, според CoinMarketCap. Од прес-време, ЕТH тргува околу 139 долари, откако го започна денот на 148 долари. Сегашната цена е околу 16 проценти пониска од просечната цена на монетата од 165 долари.

На својата неделна табела, Ethereum забележа зголемување на вредноста за речиси 9 проценти од 126 долари, цената по која монетата ја започна минатата недела.

Неделната табела од цената на Ethereum

Ripple загуби речиси 7 проценти во текот на 24 часа од прес време и во моментов тргува со околу 0,301 долари, над 12 проценти пониско од неговиот износ од 0,34 долари кои беа објавени вчера утрото.

На неговата неделна табела, монетата речиси целосно ја промени својата добивка, само делумно доби процент од вредноста на почетокот на минатата недела.

Неделната табела на цената на Ripple

Меѓу првите 20 криптовалути, оние кои имаат најголеми загуби се Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH) и Ethereum Classic (ETC), сите гледаат двоцифрени загуби околу 10 проценти од прес време.

Вкупниот пазарен капитал на сите криптовалути достигнал повеќемесечно високо ниво од речиси 144 милијарди долари претходно, пред да опадне речиси 15 милијарди долари и да достигне 127 милијарди долари од прес време.

Вкупниот пазарен капитал на сите криптовалути

Leave a comment