Бесплатен автоматизиран бот за тргување кој може да се постави за 10 минути

Cloud софтверската платформа за трговија тврди дека јавноста има шанса да ги искористи предностите на нестабилноста на пазарот на криптовалути преку автоматизирано тргување – “максимизирање на нивните можности”.

Trade Santa вели дека нивната cloud софтверска платформа е дизајнирана да ги автоматизира едноставните стратегии на кои се потпираат илјадници трговци низ целиот свет. Нејзиниот бот е бесплатен за користење, а компанијата се надева дека ќе обезбеди капитализирањето на флуктуациите во криптовалути да не мора да биде со полно работно време.

Тимот зад Santa Bot вели дека е потребно околу 10 минути да се постави и да се конфигурираат саканите трговски параметри на корисникот – како што се парови и профитни цели. Детални упатства се дадени за да ги водат по секој чекор од процесот.

Способноста на ботот да тргува се доставува преку API-клучеви од поддржани крипто берзи, а платформата вели дека тоа значи дека ботот не може да пристапи до корисничките средства или да ги повлече без дозвола. Во моментов Santa Bot поддржува шест берзи, вклучувајќи ги и Poloniex, Binance, Bittrex, Bitfinex, KuCoin и HitBTC.

Неограничен број на ботови и трговски парови им се достапни на корисниците, а исто така можат истовремено да вршат долги и кратки стратегии, ако корисниците посакаат така. Техничките индикатори овозможуваат ботот да отвара шеми во оптимални моменти за да ја максимизира потенцијалната профитабилност.

Компанијата вели дека ботовите може да постават до 100 пати повеќе нарачки кога ќе се споредат со корисници кои рачно тргуваат, а тоа е затоа што ботовите можат да ги следат движењата на пазарот за десетици трговски парови истовремено. Сето ова може да се случува 24 часа на ден, цела година без постојано внимание од корисникот.

HO, HO, HODL

Trade Santa вели дека има заштитни мерки во случај да автоматизиранитетргувања не одат по план. Дополнителните нарачки вклучуваат ботот да купува одреден број токени за да компензира за неочекувани промени на пазарот и соодветно да го пренесе профитот од нарачките.

Неговите основачи тврдат дека автоматското тргување помага да се отстранат емоциите од процесот – помагање на инвеститорите да избегнуваат да бркаат загуби или да прават лоши одлуки понесени од еуфоријата во моментот.

Со оглед на 24-часовната природа на крипто трговскиот свет, каде драматични промени во цената се случуваат во секое време од денот или ноќта, се надеваме дека ботот ќе им помогне на инвеститорите да ги задржат паметните потези на пазарот, дури и ако тие се далеку од нивните компјутери или спијат.

Навикнување на интерфејсот

Преку интерфејс на Trade Santa, корисниците можат да ги разгледаат најуспешните парови на секоја берза во текот на изминатите 24 часа – или за побрза анализа, во период од три, шест или 12 часа.

А таблата со податоци им овозможува на крипто ентузијастите да добијат резиме за тоа како нивните ботови ги извршуваат дадените задачи. Покрај покажување на пресметаната добивка, корисниците можат да ги видат моменталните трансакции, нивниот биланс во Биткоин и на пр. девизниот курс USDT / BTC.

Поддршката се обезбедува преку Telegram заедницата на платформата, а услугата за разговор во живо може да се најде на веб-страницата, што е познато како “Santa’s Helper”.

Иако автоматизацијата може да има свои предности, многу експерти предупредуваат да не се потпираат целосно на нив. Тоа е затоа што тие често не можат да реагираат на случувањата во вестите – каде што твит од крипто компанијата може да има големи последици врз цената на монетата, дали во нагорна или надолна линија. Добивањето на вистинските резултати, исто така, зависи од екстензивно backtesting, каде што се применуваат стратегии за историски податоци за да се добие чувство за тоа каков ќе бил исходот во минатото. Дури и тогаш, претходните перформанси не секогаш може точно да покажат што лежи пред нас во иднина.

Leave a comment