Апдејт на пазарот: Оптимизмот расте како што растат и цените на криптовалутите

Денес гледаме нови добивки на крипто пазарите, бидејќи целата криптоекономија на пазарот собрала проценка вредна 186 милијарди долари, откако добила 16 милијарди долари во последните 24 часа. Најзначајните монети кои го водат растот на првите 10 позиции денес ги вклучуваат litecoin, eos и bitcoin cash.

Додадени до 16 милијарди долари на криптоекономијата

На пазарите на дигитални средства им оди многу подобро оваа недела, бидејќи повеќето криптовалути пораснаа во вредност помеѓу 2-10% во текот на последниот ден. Обемот на глобалната трговија значително се зголеми на околу 57,8 милијарди долари и има многу акција за време на раните утрински сесии за тргување. Овој вторник, bitcoin core (BTC) тргува на 5,986 долари по монета и има вкупна пазарна вредност од околу 103 милијарди долари. BTC забележа некои пристојни придобивки во текот на последните 24 часа со подобрување од 6,61%.

Втората по големина пазарна проценка е предводена од Eтереум (ЕТH) изнесува околу 17,9 милијарди долари, а секој ЕТH се тргува за 180 долари. Ripple (XRP) тргува на 0,31 долари по токен и има пазарен капитал од околу 13 милијарди долари денес. И на крај, litecoin (LTC) ја зазема петтата позиција и забележа најголем процент добивки во првите 10 криптовалути. LTC се зголеми за 8,81% и секоја монета тргува на 79 долари. Криптовалутата eos (EOS) е втор највисок добитник во првите 10 со забележително зголемување од 7,8% во последните 24 часа.

Заклучок: Чуден микс на сомнеж и оптимизам

Ветераните трговци и ентузијасти имаат позитивни мисли во врска со неодамнешните придобивки, но проблемите со Bitfinex и Tether се уште наѕираат. На пример, од прес време, цените на Bitfinex се 330 долари повисоки од повеќето пазари. Сепак, некои луѓе се многу надежни дека работите ќе се променат и крипто зимата може да биде завршена. Техничкиот стратег на Fundstrat, Роберт Слујмер, е познат по предвидувањето на крипто падот по највисоката вредност во 2017-та година и сега вели дека е време да се купи крипто. Техничкиот стратег смета дека прекинот на тргувањето во првиот квартал на оваа година е “раната фаза на развој на долгорочни закрепнувања”.

Leave a comment