Анализа на цената на Ripple: XRP со ризик од дополнителни загуби под 0,3000 долари

  • Цената на Ripple продолжи со загубите и ги проби нивоата за поддршка од 0,3300 и 0,3200 во однос на американскиот долар.
  • Постои клучна линија за bearish тренд со отпор од 0.3275 американски долари на часовната табела на XRP / USD (извор на податоци од Кraken).
  • Парот може да поправи неколку поени, но останува на ризик од повеќе загуби под 0,3100 и 0,3000 долари.
  • Цената на Ripple се намали и ги сруши главните поддршки против американскиот долар и биткоин. XRP / USD може дури и да ја прекине поддршката од 0,3000 долари оваа недела ако остане под нивото од 0,3400 долари.
Анализа на цената на Ripple

По обемот на тргување некое време под 0,3350 долари, цената на ripple цена започна со нов пад во однос на американскиот долар. Парот XRP / USD ја проби поддршката од 0,3220 долари за да се движи надолу во bearish зона. Цената беше дури под нивото од 0,3150 долари и опстојуваше со таа просечна цена во следните 100 часови. Нов месечен минимум беше формиран на 0,3116 долари и цената во моментов се корегира. Се префрли над нивото од 0,3200 долари, но претходната поддршка на 0,3220 долари делува како отпор.

Над 0,3220 долари, Fib retracement нивото од 23,6% на неодамнешниот пад од 0,3823 до 0,3116 долари е на 0,3280 долари. Покрај тоа, постои клучна врска со bearish тренд линија со отпор на 0.3275 долари на часовната табела на парот XRP / USD. Се чини дека купувачите најверојатно ќе се борат близу 0.3280 долари и линијата на bearish тренд. Ако успеат, претходниот опсег на отпор од 0,3350 долари може да делува како солидна бариера. Среден отпор е 0.3320 долари и 100-часовниот просечен скок. Над 100-часовен SMA и отпор од 0.3350 долари, цената може да ја тестира отпорноста од 0.3460 долари.

Гледајќи на табелата, цената на ripple тргува под 0,3300 долари и 0,3350 долари. Откако тековната корекција ќе заврши, цената може да го продолжи падот под 0,3100 и 0,3050 долари.

Leave a comment