Акцелератор поддржан од Владата на Велика Британија ќе спонзорира блокчејн стартапи

Блокчејн стартапите кои сакаат да се прошират и во Велика Британија, сега е добро време да го сторат тоа.

Во најновиот апдејт за претприемачите кои сакаат да основаат бизниси во Велика Британија, Одделот за меѓународна трговија објави дека Entrepreneur First (EF), pre-seed инвестициска компанија, сега исто така финансира блокчејн стартапи. EF е една од владините признати организации кои можат да ги поддржат фирмите со виза за претприемачи.

Според мислењето, стартапите со “висок потенцијал за раст” можат да аплицираат за претприемачка виза за да го започнат својот бизнис во Велика Британија. За да се квалификува за виза, претприемачот мора да добие финансирање од најмалку 50.000 фунти (приближно 64.000 долари) од организација што е одобрена од владата на Обединетото Кралство.

Во постот беше додадено:

“EF е особено заинтересирана за основачите кои сакаат да ги решат тешките технички проблеми. Нивните алумни имаат влијание во областите како вештачката интелигенција, дроновите, безбедноста, виртуелната реалност и блокчејнот и ги добија финансиски средства вложени од многу водечки инвеститори во светот.”

Одобрените стартапи ќе учествуваат во шестмесечна програма која ќе обезбеди поддршка за тоа развој на својот тим, производ и да добијат потенцијални дополнителни инвестиции, според статијата.

Основана во 2011-та година, Entrepreneur First е поддржан од големите инвеститори, меѓу кои и Рид Хофман, Greylock Partners, Mosaic Ventures и Peter Thiel’s Founders Fund. Според својот веб-сајт, тој помогна да се изградат повеќе од 80 компании до денес и се собра над 100 милиони долари од вложување во инвестиции.

Leave a comment