Актуелни крипто теми на маса на Binance Blockchain Week

Беше бурна недела за Binance со започнувањето на уште една нова берза и четиридневниот блокчејн настан кој моментално се одвива во Сингапур.

Во периодот од 19-ти до 22-ри јануари, Binance Blockchain Week привлече илјадници посетители да видат некои од најголемите имиња во крипто индустријата. Во првите два дена беше домаќин на Bacance SAFU Hackathon, додека денес и утре е Binance Conference.

“Во моментов постои голем степен на криза на пазарот на крипто. Неизвесноста ја опфати индустријата и компаниите се соочуваат со сè поголем број предизвици. Постои потреба да се обединат напорите и да се иницира глобално блокчејн движење кое повторно ќе се активира и ќе создаде позитивна ориентација за блокчејн и индустријата како целина.”

Хакатонот е дел од SAFU, Secure Asset Funds for Users и “buidl” етос, кој вклучува работа за подобри производи и безбедност за иднината на блокчејн и крипто намените. Градењето на побезбедна средина за трговија со крипто ќе биде најважно за неговото пошироко усвојување и Binance е во првите редови за безбедност и сигурност.

Конференцијата, која во моментов е во тек, е изложба на која ќе се соберат повеќе од 50 “посветени, извонредни и креативни умови во блокчејн просторот за да дискутираат за актуелните индустриски трендови, актуелни теми и да бараат иновативно решение за да го истражат понатамошниот развој на блокчејниот екосистем”.

Покрај тоа, како прилог на шефот на Binance CZ, е Yoni Assia, извршен директор на eToro, Да Хонгфеи, основач на NEO, основачот на Tron Џастин Сон, Ентони Помпјано, партнер на Morgan Creek Digital и претставници од голем број крипто организации вклучувајќи Ripple, PwC, Qtum, Vertex, Bloq, Ontology, R3, ConsenSys, Circle и Ethereum Foundation.

Следејќи го разговорот со CZ, првиот панел дискутираше за “Научени лекции во Крипто и Токенските инвестиции”, што беше проследено со “Обединетите блокчејн нации: нови решенија за целите на одржливиот развој”.

Ставовите на конференцијата утре го вклучуваат основачот на NEO, Да Хонфеи, кој зборува за “паметната економија” и Џастин Сон за dApp екосистемите на блокчејнот. Stablecoins и блокчејн решенија на претпријатијата ќе следат со развојот на крипто пазарите во попладневните часови.

За разлика од големите технолошки саеми организирани од страна на Microsoft или Apple за да ги испромовираат сопствените производи и услуги, крипто конференциите во голема мера се тимски ориентирани работи. Binance го започна она што, најверојатно, ќе биде растечки тренд во креативноста и продуктивноста за индустријата, што е добра вест за секој кој има интерес за крипто и желба да го видат како тоа расте и станува дел од нашиот секојдневен живот.

Leave a comment